Uutisia seurakunnasta

Piispantarkastus 15. ja 17.9.

19.10.2017 11.53

Piispa Kaarlo Kalliala vihkimässä Sammallehdon hautausmaata

Harjavallan seurakunnassa toimitettiin piispantarkastus 15. ja 17.9. Seurakunnan hallintoa ja taloutta on tarkastanut Teljän kirkkoherra pappisasessori Kaisa Huhtala. Arkistoja on tarkastanut Sastamalan kirkkoherra, lääninrovasti Ari Paavilainen. Piispa Kaarlo Kalliala vieraili seurakunnassa yllä mainittuina päivinä ja neuvotteli henkilökunnan sekä luottamushenkilöiden ja erilaisten yhteistyötahojen kanssa.

Sunnuntaina vietettiin messua klo 10 kirkossa. Sen jälkeen siirryttiin juuri valmistuneelle Sammallehdon hautausmaalle. Piispa Kaarlo Kalliala vihki sen kristilliseksi hautausmaaksi.
Hautausmaan vihkiminen on vanha perinne. Seurakunnan jäsenet tulevat haudatuksi siunattuun maahan. Hautausmaa tulee luonnollisesti palvelemaan kaikkia alueen ihmisiä seurakunnan jäsenyydestä riippumatta. Hautausmaan vihkimisen jälkeen oli lounas seurakuntatalolla ja ns. yleinen piispantarkastus, jossa pappisasessori ja lääninrovasti kertoivat oman selvitystyönsä tuloksista. Seurakuntalaisilla oli samassa yhteydessä mahdollisuus tulla kuulluksi.

(Päivitetty 19.10.2017)