Luettelo Harjavallan seurakunnan hautausmaan alueen puista, jotka istutettu kunkin vuoden kouluunlähtijöille.

Kouluunlähtijöiden puut.

kättely.jpg

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset seurakunnassa

4.3.2020 10.51

HARJAVALLAN SEURAKUNNAN TOIMINNASSA POIKKEUSOLOJEN AJAKSI TOTEUTETAAN SEURAAVAT

MUUTOKSET

Harjavallan seurakunta varautuu koronavirusepidemian aiheuttamaan tartunta-uhkaan niillä toimilla, joihin kirkkohallitus ja arkkihiippakunnan tuomiokapituli seurakuntia ovat kehottaneet.

Sen johdosta

• Seurakunta jättää tauolle kaikki kokoontumiset, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten toimitusten hoitamisen kannalta. Välttämättömiä ovat jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset.

Harjavallan seurakunnassa toteutetaan sunnuntain jumalanpalvelukset poikkeusjärjestelyin. Seurakunta ei kokoonnu jumalanpalvelukseen. Työntekijät toteuttavat minimaalisen ja sovelletun sanajumalanpalveluksen, mikä lähetetään seurakunnan facebook-sivulle. Se näkyy myös seurakunnan internetsivulla. Kirkkokahveja ei järjestetä ja muut vapaaehtoistehtävät jätetään seurakuntalaisten vastuulta pois.

Hautaan siunaamiset hoidetaan, mutta valtioneuvoston ohjeiden mukaan omaisten määrä rajoitettava kymmeneen henkeen. Seurakunnan työntekijät eivät osallistu muistotilaisuuteen.

Seurakunnan tilat eivät käytettävissä poikkeusolojen aikana. Kymmenen hengen kokoontumiset voidaan järjestää kotioloissa.

Kasteet hoidetaan. Seurakunta suosittelee vahvasti, että kaste järjestettäisiin kirkossa, minkä jälkeen kastejuhla kodissa tai muualla, mihin seurakunnan työntekijä ei enää osallistu. Perheissä mietittävä, onko kasteen ajankohta siirrettävissä eteenpäin.

Kirkko pidetään hiljaista rukousta varten avoimena arkisin klo 10-14. Rukoushetki tai musiikkia tiistaina ja torstaina klo 12.

Kaikki kerhot ja piirit jäävät tauolle: Kymppiluokka, Raamattuluennot, lähetyspiirit, päiväkerhot. Myös muut seurakuntatilaisuudet.

• Syntymäpäivien tervehdyskäynnit jäävät pois.

Diakoni tavoitettavissa puhelimitse 044 735 6756

Kirkkoherranviraston ovet suljettu. Kaikki yhteydenotto virastoon ja työntekijöihin ensin puhelimitse. Mikäli asia vaatii, sovitaan henkilökohtaisesta tapaamisesta. Virasto: puh 044 735 6750, sähköposti: evl-harjavalta@evl.fi.

• Seurakuntalaisia pyydetään seuraamaan tiedotusta seurakunnan internetsivulta ja tiedottamaan mahdollisimman monta lähipiirinsä ihmistä, varsinkin niitä, joilla internetyhteyttä ei ole.

Lisätietoja mahdollisista muutoksista ilmoitetaan seurakunnan kotisivulla sekä paikallislehdessä.

Seurakunnassa päivystävä puhelin 044 7356 766 arkisin klo 9-22, Sunnuntaisin klo 12-22. Keskusteluapua myös https://kirkonkeskusteluapu.fi.

Harjavallan seurakunnan puolesta 17.3.2020 kirkkoherra Tuomo Lindgren