Luettelo Harjavallan seurakunnan hautausmaan alueen puista, jotka istutettu kunkin vuoden kouluunlähtijöille.

Kouluunlähtijöiden puut.

Uudet koronarajoitukset 1.6.2021 alkaen

26.4.2021 10.19

Lounais-Suomen AVI:n määräys koskien yleisötilaisuuksien osallistujamääriä

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut 25.5. Satakuntaan antamansa päätöksen kokoontumisrajoituksista. Satakunta on pysynyt epidemian perustasolla ja STM:n uusimman ohjauskirjeen pohjalta on perusteltua poistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoitus 1.6.2021 alkaen.

Tämä tarkoittaa Harjavallan seurakunnassa sitä, että yli 50 hengen yleisötilalisuuksiakin voidaan järjestää. Mutta terveysturvallisuutta noudattaen turvavälejä on vielä suositeltava jatkaa sekä ylläpitää käsihygieniaa ja kasvomaskien käyttöä.

Turvaväleillä kirkkoon mahtuu noin 100. Maskia tällöin suositellaan käytettäväksi. Käsihygieniaa varten desinfiointiainetta on saatavna aulassa. Käsien peseminen onnistuu wc-tiloissa.

Jumalanpalvelukset ja keskiviikkojen konsertit vietetään tästä alkaen ilman muita erityistoimenpiteitä.

Kirkkokahveja jumalanpalveluksen jälkeen ei vielä järjestetä.

Seurakuntasalit ovat vuokrattavissa edellisin turvallisuusnäkökohdin.

Pieneen saliin siksi mielellään vielä max 30 ja isoon saliin max 50 henkilöä.

*   *   *

Kokoontumisrajoitukset kevenevät Satakunnassa

Lounais-Suomen aluehallintoviraston 25.5.2021 tekemän päätöksen mukaan Satakunnassa voi sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää korkeintaan 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kun niissä noudatetaan viranomaisten ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys on voimassa Satakunnan kuntien alueella ajalla 26.5.-8.6.2021.

Tämä merkitsee sitä, että tulevana sunnuntaina pyhän Kolminaisuuden päivänä ei tarvitse ilmoittautua jumalanpalvelukseen. Jumalanpalvelus striimataan, mutta ehtoollista ei jaeta palveluksen jälkeen, vaan ehtoollinen vietetään läsnäolevan seurakunnan kesken.

Kirkossa ylläpidetään turvavälejä ja maskeja suositellaan käytettäväksi.

Toimitusten osallistujamäärät kirkossa voidaan edellisen ohjeen mukaan toteuttaa myös niin, että 50 henkilöä on paikalla.

Konfirmaatioiden suhteen kesäkuussa saadaan lisää informaatiota, mutta mahdollisesti tuo 50 hengen maksimirajoitus on voimassa. Siitä ryhmän vastaava pappi lähettää koteihin vielä informaatiota.

Työnhakijoiden järjestämässä ruokailussa voidaan turvavälein ruokailla seurakuntasalissa. Ruokaa voi myös ostaa kotiin.

Seurakuntasaleja voidaan myös vuokrata koronarajoituksin juhlien pitopaikaksi, mikäli turvallisuusnäkökohdat huomioidaan. Pieni sali 20 henkeä ja iso sali 50.

Onnittelukäynneissä seurakunnan työntekijät eivät ole vierailleet korona-aikana kodissa. Kesäkuusta alkaen vierailuja voidaan tehdä. Seurakunnasta soitetaan ensin kotiin, jos numero löytyy.