Luettelo Harjavallan seurakunnan hautausmaan alueen puista, jotka istutettu kunkin vuoden kouluunlähtijöille.

Kouluunlähtijöiden puut.

Uutislistaukseen

Koronarajoitukset jouluna

13.12.2021 12.12

Koronarajoitukset Harjavallan seurakunnassa 10.12.-31.12.2021 

 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (Avi) on antanut määräyksen, jonka mukaan Varsinais- Suomen ja Satakunnan kuntien alueella sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajoitettava 20 henkilöönMääräys on voimassa 10.12.2021-31.12.2021.  

 

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnon harjoitusta eli jumalanpalveluksia ja muita vastaavia toimituksia. Lainsäädäntö ei mahdollista koronapassin tarkistamista tilaisuuteen osallistuvilta työntekijöiltä.  

Tuomiokapituli ohjeistaa, että mikäli sisätiloissa järjestettävään uskonnolliseen tilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä, tilaan voi ottaa sisälle 1/3 tilan enimmäiskapasiteetista. Osallistujille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä rokotussuojan tasosta riippumatta. Tällä rajoituksella on vaikutusta erityisesti jouluaaton palveluksiin, joissa on perinteisesti paljon osallistujia. 

Harjavallassa kirkkoon mahtuu noin 600 henkeä kun kappelitila on avattu kirkkosalin yhteyteen. Se tarkoittaa, että kirkkoon voidaan ottaa enintään 200 henkilöä. 

Seurakunnan muissa toiminnoissa, joita ei katsota uskonnon harjoittamiseksi, koronapassi vaaditaan yli 20 hengen tilaisuuksissa. Näissä tilaisuuksissa ei vaadita 1/3 enimmäishenkilömäärärajoitusta.  

 

Lasten ja nuorten toiminta mahdollista  

Lasten ja nuorten toiminnassa tulee ottaa huomioon hygieniasuositukset ja tilojen käyttöön liittyvät ohjeet. Lasten ja nuorten toiminnan järjestäminen on mahdollista, mikäli paikkakunnalla ei ole koronatilanteesta johtuvia erityisiä lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoituksia (kuten etäkoulu).  

Rippikoulu on seurakunnan uskonnonharjoitusta ja jatkuvaluonteista normaalitoimintaa, joten yleisötilaisuuksiin kohdistuvat rajoitukset eivät koske rippikoulua.  

Alle 16-vuotiailta ei voi kysyä koronapassia. Mikäli perheille järjestettävään yleisötilaisuuteen osallistuu yli 20 eri-ikäistä henkilöä, koronapassi tulee kysyä 16 vuotta täyttäneiltä.