Arjen ongelmat

Seurakunnan työntekijään voit olla yhteydessä elämän erilaisissa tilanteissa. Yksi tapa ottaa yhteyttä on tulla diakoniapäivystykseen maanantaisin tai tiistaisin kello 9-11 osoitteessa Kirkkokatu 3, Harjavalta. Diakoniatyöntekijät voivat auttaa sinua löytämään apua arjen haasteisiin keskustelemalla ja ohjaamalla oikeaan suuntaan.

Keskusteluapua tarjoavat myös muut työntekijät, joihin saat yhteyden joko kirkkoherranviraston kautta tai suoraan puhelimitse.

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet