Kaikkien autuuksien kirkko

044 735 6770

Tiilirakenteinen Pekka Pitkäsen suunnittelema Kaikkien autuuksien kirkko vihittiin käyttöön 4.11.1984.
Nimi ei ole tavallinen kirkolle. Siksi sitä niin vähän kuulee käytettävän. Nimelle "Kaikkien autuuksien kirkko" on kuitenkin syynsä. Se tulee Jeesuksen vuorisaarnan aloituksen kahdeksasta autuaaksijulistuksesta: "Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta..." Matt 5:3. Kirkkosalin perusmuoto kahdeksankulmio palautuu näihin Jeesuksen sanoihin. Kirkon peruskiveen alttarin alle on muurattu myös pala Vuorisaarnan vuorelta tuotua kiveä.

Kirkkosalin kyljessä on tila, jossa voidaan toimittaa esim. pieniä vihkimisiä. Siellä on myös toisinaan jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit. Lisäksi kirkon matalammassa osassa on ns. omaisten huone, kirkollisten toimitusten valmisteluhuone, jossa vihkipari voi valmistautua toimitukseen tai kastettavan lapsen omaiset voivat siellä  rauhassa syöttää lapsen ja pukea kastemekkoon.

Kaikki tilat mukaan lukien Kaikkien autuuksien kirkkoon mahtuu noin 500 henkeä. Jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi kirkkosali palvelee hyvin myös konserttikäytössä.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Aamurukouspiiri

Tule viivähtämään rukouksen parissa.

Perhemessu

Mikkelinpäivä - enkelien sunnuntai
Perhemessu
Onko minullakin suojelusenkeli? Mitä se tekee? Miltä se näyttää?

Kristityn vapaus.
Usko Kristukseen vapauttaa ihmisen perustamasta elämäänsä omien tekojen, perinnäissääntöjen ja toisten ihmisten mielipiteiden varaan. Kristus päästää seuraajansa vapauteen ihmisten asettamista rajoituksista mutta sitoo heidät totuuteen ja rakkauteen. Kristuksen rakkaus näyttää suunnan kristityn elämälle, teoille ja valinnoille.

Messu

Rakkauden kaksoiskäskyn tuntee moni. Mutta kuinka helppoa on elää tämän käskyn mukaan?

Messu

Usko näkee Jeesuksessa Jumalan Pojan, jolla on valta tehdä Jumalan tekoja. Jeesuksen eläessä monet epäilivät häntä tai loukkaantuivat häneen, torjuivat hänen jumaluutensa ja pitivät häntä kansanvillitsijänä. Usko ja epäusko taistelevat myös jokaisen kristityn sydämessä. Siksi Jeesuksen seuraaja joutuu arvioimaan oman uskonsa perusteita.

Messu

Jeesus lähettää omansa maailmaan todistamaan armosta ja palvelemaan ihmisiä hänen nimessään. Kristitty on Vapahtajan lähettiläs, "Kristus lähimmäiselleen". Jos sinä olet Kristuksen oma, sinullakin on tehtävä!

Messu

Pyhäinpäivänä muistamme kaikkia perille päässeitä vainajia. Heistä puhutaan riemuitsevana seurakuntana, sillä he ovat päässeet maan päällisistä vaivoista ja sairauksista.

Kun me heitä muistelemme

Kun me heitä muistelemme.
Tilaisuudessa luetaan vuoden aikana kuolleiden seurakunnan jäsenten nimi. Omaiset voivat tulla sytyttämään kynttilän hänen muistolleen. Kynttilä asetetaan telineeseen saatto-oven edessä.