Kaikkien autuuksien kirkko

Kirkon kuva ulkoapäin

044 735 6770

Harjavallan kaikkien autuuksien kirkko on vihitty käyttöön 4.11.1984. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Pekka Pitkänen. Kirkkosali on muodoltaan tyylitelty 8-kulmio. Kirkossa on kirkkosalin ja sakastin lisäksi myös muita tiloja, mm. kappeli, sisäpiha, vainajien säilytystilat, omaisten huone. Maksimissaan kirkkoon mahtuu noin 500 henkilöä.

Kirkkosalin kyljessä on tila, jossa voidaan toimittaa esim. pieniä vihkimisiä. Siellä on myös toisinaan jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit. Tila saadaan avattua niin, että se avautuu kirkkosaliin, jolloin poikkeustapauksissa kirkkosalin maksimimäärä saadaan kasvatettua noin 550 henkilöön. Lisäksi kirkon matalammassa osassa on ns. omaisten huone, kirkollisten toimitusten valmisteluhuone, jossa vihkipari voi valmistautua toimitukseen tai kastettavan lapsen omaiset voivat siellä  rauhassa syöttää lapsen ja pukea kastemekkoon.

Jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi kirkkosali palvelee hyvin myös konserttikäytössä.

Tiilirakenteinen Pekka Pitkäsen suunnittelema Kaikkien autuuksien kirkko vihittiin käyttöön 4.11.1984.
Nimi ei ole tavallinen kirkolle. Siksi sitä niin vähän kuulee käytettävän. Nimi tulee Jeesuksen vuorisaarnan aloituksen kahdeksasta autuaaksijulistuksesta: "Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta..." Matt 5:3. Kirkkosalin perusmuoto kahdeksankulmio palautuu näihin Jeesuksen sanoihin. Kirkon peruskiveen alttarin alle on muurattu myös pala Vuorisaarnan vuorelta tuotua kiveä.

Kirkossa alttaritaulun takana on 1400-luvulla valmistettu krusifiksi. Saarnatuoli on valmistettu alkjaan 1500- ja 1600 -luvun taitteessa ja se kunnostettiin kirkkoon .

Kirkon kappelissa on maalaus, mikä esittää Mariaa ja Magdalan Mariaa Jeesuksen ristin luona.

Kirkon alttari, lattialevyt ja kastemaljan jalusta ovat ruotsalaista kalkkikiveä.

Urut ovat tanskalaiset Bruno Christensen & Sonner -yhtiön urkutehtaalta. Urut suunnitteli Sibelius-Akatemian urkujensoiton opettaja diplomiurkuri Lasse Erkkilä. Uruissa on 31 äänikertaa.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Pyhäpäivä: 10. sunnuntai helluntaista
Pyhäpäivän aihe: Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa

Suvi soi 2024

Varjoista valoon. Musiikkia ja hiljaisuuden sanoja.

Pyhäpäivä: 11. sunnuntai helluntaista
Pyhäpäivän aihe: Etsikkoaikoja