Virkatodistukset

Harjavallan seurakunnan kirkkoherranvirastosta on mahdollista tilata virkatodistus seurakunnan jäsenestä. Tarkempia tietoja tilaamisesta saat kirkkoherranvirastosta.

Virkatodistuksen tilaaminen

Virkatodistuksen voit tilata verkkolomakkeella. Virkatodistuksen voit tilata myös suoraan kirkkoherranvirastosta puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä virastossa.

Tilaamalla hyväksyt alla olevat maksut.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistusmaksut 1.6.2015 alkaen

Virkatodistusten maksut muuttuivat v. 2014 ja keväällä 2015 maksuja tarkistettiin. Uudet tarkistetut maksut tulivat voimaan 1.6.2015. Päätöksen maksumuutoksesta teki Kirkkohallitus. Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävissä maksuissa pyritään noudattamaan maistraattien vastaavista asiakirjoista perimiä maksuja.

Maksuttomat todistukset:

Päätöksen mukaan henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi Kirjuri- jäsentietojärjestelmästä tulostettu virkatodistus, joka koskee seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja (ns. elää- todistus), on maksuton.

9 euroa maksavat todistukset:

Mikäli Kirjuri-jäsentietojärjestelmästä saatavaan virkatodistukseen tulee laajempia tietoja, esim. henkilön muuttotietoja, aviopuolison, lasten tai vanhempien tietoja, todistuksesta veloitetaan 9 euroa.

30 euroa maksavat todistukset:

Jos manuaalisesti laadittavaan virkatodistukseen haetaan tietoja kirjamuotoisista kirkonkirjoista, todistuksesta peritään 30 euroa. Jos kirkonkirjoista haetaan kuitenkin vain yksi tapahtumatieto, kuten esim. avioliitto- tai kuolintieto, todistus maksaa 9 euroa.

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten maksut:

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna 15 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa.

Toimitusmaksu:

Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa. Jos maksullinen todistus ja lasku lähetetään eri osoitteisiin, veloitetaan toimitusmaksun lisäksi vielä erillinen 5,50 euron lähettämismaksu, yhteensä 11 euroa. Mikäli maksullinen todistus ja lasku lähetetään ulkomaille, lisätään kustannuksiin vielä posti- ja pankkipalvelumaksut. Maksukehoituksen lähettämisestä veloitetaan 5 euroa.