Toimintaa keväällä 2020

Seurakunnan viikkotoiminta on kevään ajan tauolla Korona-epidemian tähden. Kaikki alla olevat lähetystoiminnat ovat siis myös tauolla. Seurakunnan lähetys on läsnä seurakunnan Facebook-sivujen kautta, seuraathan ilmoittelua siellä!

Lähetyspiirit:

Japani-Kenianpiiri seurakuntatalossa maanantaisin joka 2. viikko klo 14, alkaen 20.1.

Havingin piiri kerran kuussa torstaisin klo 14 kodeissa (paikka ilmoitetaan srk-tiedoissa) alkaen 13.2.

Pirilän piiri kerran kuussa tiistaisin kodeissa klo 14 (paikka srk-tiedoissa) alkaen 23.1.

Toivoa naisille-piiri srk-talon pienessä salissa pe klo 13 kerran kuukaudessa, alkaen 10.1.

Kansanlähetyspiiri kodeissa joka toinen viikko klo 18 (paikka ilmoitetaan srk-tiedoissa) alkaen 9.1.

Lähetyspiirit ovat kaikille avoimia kokoontumisia, joissa tutkitaan yhdessä Raamattua, lauletaan, rukoillaan, keskustellaan, kahvitellaan ja kuullaan lähetyskuulumisia.

Käsityöpiiri Neulenurkka

Joka tiistai kello 10-11.30 (alkaen ti 14.1. jatkuen 5.5. asti) kokoontuu seurakuntatalon kahviossa käsityöpiiri Neulenurkka. Neulenurkassa rupatellaan ja kahvitellaan, sekä tehdään käsitöitä. Käsitöitä tehdään erilaisiin hyväntekeväisyysprojekteihin, mm.nuttuja afrikkalaisille vauvoille. Yksi neulenurkan käsityöprojekti on myös kastetöppöset, joita viedään seurakunnan lahjana kastekoteihin. Töppösiä, kuten muitakin tuotteita lähetyksen hyväksi ja hyväntekeväisyyteen voi tehdä myös kotona ja tuoda seurakuntatalolle valmiit työt.

Kastetöppösten ohje löytyy tästä: Kastetöppöset

Karjalanpiirakkatalkoot:

Talkoot ovat yleensä perjantaisin klo 7 alkaen srk-talon keittiössä noin kerran kuukaudessa, uudet tekijät tervetulleita tutustumaan leipomistalkoisiin. Leivomme myös gluteenittomia piirakoita. Ilmoitamme piirakkatalkoista srk-tiedoissa. Piirakoita voi tilata talkoita edeltävällä viikolla lähetyssihteeri Marjalta puh. 044/ 7356 760 (Tammi-maaliskuussa 2020 lähetyssihteerin puhelimesta vastaa suntio Anu Salminen, jolta piirakat tilataan silloin). Kevään talkoopäivät ovat: 24.1., 21.2., 20.3. ja 17.4.

 

Kirkkokahvitukset:

Lähetyksen vapaaehtoiset kahvittajat (myös järjestöt yms.) tarjoavat sunnuntaisin kirkkokahvit jumalanpalveluksen jälkeen. Lähetyssihteerille voit ilmoittautua, jos olet kiinnostunut liittymään kahvitusrinkiin! Kirkkokahvituloilla tuemme etiopialaista kummityttöä Yebsiraa Kansanlähetyksen kautta.

 

Muuta:

Kirkkoherranvirastossa srk-talossa myynnissä uutta suruadressia Harjavallan kirkon kuvalla, lähetyksen hyväksi, hintaan 12€. Virasto auki ma-pe klo 9-12.

 

Lähetyskannatus

Seurakunnan lähetysvarat koostuvat sekä seurakunnan budjettimäärärahoista, että vapaaehtoiskannatusvaroista. Vapaaehtoisvaroja kerätään mm. lähetyspiireissä ja -illoissa kolehdeilla, karjalanpiirakkatalkoiden tuotolla, myyjäisillä ja kirkkokahvituloilla. Lähetysvaroilla tuetaan nimikkolähettejä ja -kohteita lähetyskentillä. Harjavallan seurakunnalla on neljä nimikkolähettikohdetta ja kaksi muuta lähetyskohdetta.

Seurakuntamme nimikkokohteita voi tukea mm. alla olevan tilinumeron kautta:

Harjavallan seurakunnan lähetystili: FI 87 5037 0520 0861 13

 

Lähetti Maria Vuorma kertomassa Papua Uusi Guineasta lähetysillassa Harjavallassa
Maria Vuorma kertomassa Harjavallan lähetysillassa elämästä Papua Uusi Guineassa.