Luettelo Harjavallan seurakunnan hautausmaan alueen puista, jotka istutettu kunkin vuoden kouluunlähtijöille.

Kouluunlähtijöiden puut.

Harjavallan seurakunnassa koronarajoitukset 25.3.-18.4.2021

11.3.2021 10.00

Harjavallan seurakunnan koronarajoitukset 15.4.2021 asti

Satakunta on siirtynyt koronatilanteessa leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Vaikka tilanne on hieman helpottunut, suositukset ohjaavat ylläpitämään kuitenkin samoja rajoituksia  kuin leivämisvaiheessa.

Siksi kirkot pysyvät edelleen kiinni eikä kokoavaa seurakuntatoimintaa ole. Kaikki tapahtumat ovat siirretty nettiin facebook-sivulle, You tube -kanavalle ja/tai Mixlr nettiradioon.

Toimituksiin rajataan osallistujamäärä mahdollisimman vähiin. Sen onnistumiseksi suositellaan etäyhteyksien käyttämistä. Alla olevat rajoitukset pidetään vielä voimassa

Harjavallan seurakunnassa koronarajoitukset 26.2.-28.3

Hallituksen ja terveysviranomaisten sekä Arkkihiippakunnan tuomiokapitulin ohjeiden mukaan Harjavallan seurakunnassa toimitaan koronarajoitusten mukaan seuraavasti.

Arkkihiippakunnan seurakunnat ovat koronan leviämisvaiheessa ja tasolla kaksi. Alueen seurakunnissa otetaan välittömästi käyttöön kaikki leviämisvaiheen koronan torjuntakeinot.

Muutoksena aikaisempaan tulee kokoontumisrajoituksen tiukentaminen

• Yli 6 hengen kokoontumisrajoitus
  • Yli 6 hengen yksityistilaisuuksien välttäminen

Harjavallassa jumalanpalvelukseen ei tänä aikana oteta seurakuntalaisia, vaan palvelus striimataan facebookiin ja nettiradioon. Messun jälkeen ehtoollinen saatavissa klo 12 asti kirkon alttarilta.

Toimitusten osalta voidaan edelleen käyttää pastoraalista harkintaa. Se tarkoittaa sitä, että hautaan siunaamisessa minimiraja voidaan jonkin verran ylittää. Lähiomaiset saavat olla mukana. Mutta osallistujamäärä on rajattava mahdollisimman pieneen. Seurakuntalaisten pyydtään pohtimaan striimausten käyttämistä,

Seurakuntasalit eivät ole tänä aikana vuokrattavissa toimituksen jälkeiseen juhlaan.

Muu aikuisten ryhmätoiminta keskeytetään koko hiippakunnan alueella, ja näin ollen myös Harjavallassa. Samoin kaikki yli 13-vuotiaiden kokoava toiminta. Vaikka ohjeen mukaan 12-vuotiaiden ja tätä nuorempien lasten harrastustoimintaa voidaan edelleen toteuttaa, Harjavallassa on koronasulun aikana tauko myös tältä osin.

Kirkkoherran virasto on edelleen auki normaalisti arkipäivisin klo 9-12. Maskien käyttäminen ja turvavälit huomioidaan.

Tämä aika aiheuttaa paljon harmia, mutta näillä varotoimilla toivomme, että erityisjärjestelyihin käytetty aika ei pitkity tarpeettomasti.

Satakunnan sairaanhoitopiirin koronaohjeet löytyvät Satasairaalan www-sivulta.